10-07-2016 JEUGD | Traditioneel was het in Schinnen weer bijzonder warm, in combinatie met de Moutheuvel, een muur van 17%, een superzware opgave voor onze jonge renners en rensters.

Van heinde en verre kwam men weer af op dit evenement, uitstekend georganiseerd door Ruud Creugers, Sven Jacobs en hun companen van Maaslandster.
Ook voor onze jeugdrenners weer eens de mogelijkheid om dicht bij huis een jeugdwedstrijdtje te fietsen. Er zijn er helaas nog maar een paar overgebleven in Limburg.

De dag was volgepropt met een tijdrit en criterium voor alle categorieen 1 t/m 7.
Op 2 verschillende parcoursen werd tegelijkertijd gereden en daar tussenin een onderdeel wat elke keer op de dOLle dINSdAGen wordt georganiseerd; de ouderkoers.
Hierin een vertegenwoordiger van de Bergklimmers, Bas Kalisvaart. In een groot veld van 50 renners en rensters weerde Bas zich erg dapper en sleepte een mooie klassering in de wacht.

De Bergklimmers wisten 1 podiumplek in de wacht te slepen vandaag, in categorie 1 Sjoerd Spanjaard in de tijdrit. Van harte gefeliciteerd Sjoerd!

Verder nog een paar top-10 plaatsen.

Iedereen had erg goed zijn best gedaan in deze zware omstandigheden!

Dit was voorlopig de laatste jeugdwedstrijd, volgende week dinsdag nog het clubkampioenschap op de Sportzone en daarna gaat de zomervakantie in. Na de zomervakantie worden er nog verschillende jeugdwedstrijden in Limburg en Brabant betwist.

De uitslagen; eerst de criterium-uitslag daarna de tijdrituitslag. Sommige Bergklimmers hebben niet aan de tijdrit deelgenomen vandaar daar geen uitslagnotering.

Criterium – Tijdrit
cat 1
Sjoerd Spanjaard 5 – 3
cat 2
Jules van Neer 8 – 7
Flin Kalisvaart 9 – 10
Ellen Meels 10 – 8
Mathew van Rijt 15 –
cat 3
Nikki Souren 11 – 6
cat 4
Jarne Vannut 21 –
Levi Glaesmakers 25 – 22
cat 5
Scarlett Souren 7 – 7
cat 6
Lars Rouffaer 10 – 13
Joris van der Niet 24 – 25
Radan Adriaans 27 – 45
Finn Roumen 28 – 36
Jeunke Timmermans 44 – 30
Yannick Rosier 47 – 55
Denzel Verhulst 55 – 56
cat 7
Jordi Vaassen 39 – 36

Jeugdcommissie