10-07-2016 NIEUWELINGEN |

Slechts 2 nieuwelingen dit weekend actief in 2 koersen, Bowen Adriaans en Kevin Arrammach.
De overigen druk bezig met hun proefwerkweken of al op vakantie.

Zaterdag de laatste klassieker dit jaar voor de nieuwelingen in het verre Enter, gelukkig de start om 13.00 uur zodat men niet supervroeg uit de veren moest.

Het lot was Bowen en Kevin helaas zeer ongunstig gezind, Kevin op plek 110 opgesteld (van de 150) en Bowen als allerlaatste.
Met een korte neutralisatie in het verschiet en direct daarna een smalle landweg op werd het ergste gevreest en inderdaad direct een grote valpartij waardoor het peloton met nog een paar valpartijen direct daarna in vele stukken uiteen.
Bowen kon in de neutralisatie nauwelijks opschuiven en zat dus achter de massale valpartij de landweg geheel vullend. Ditmaal gelukkig er niet in….
Wel hierdoor direct einde koers, kon met een aantal renners zo’n 15 km rijden en uit koers gepakt.

Kevin zat iets verder in het veld maar ook achter valpartijen. Maar zelf niet gevallen. Na 25 km wedstrijd ook daar zijn einde.

Kortom, een teleurstellende dag. Volgend jaar mogen beide 1ste jaars nieuwelingen hiervoor terugkomen en nemen ze in elk geval deze ervaring alvast mee.

Zondag stond het klimcriterium van Schinnen op het programma met de muur van de Moutheuvel, een stijl klimmetje van 17%.
Tel daarbij de temperatuur die de 30 graden deed overstijgen en men mocht spreken over een zware opgave.

Voor onze 1ste jaars nieuwelingen was het flink aanpoten. Na een paar ronden was de groep renners compleet uit elkaar gereden. Kevin rond plek 25 en Bowen zo’n 8 plaatsen verderop.
Bowen ging allengs minder goed rijden en gaf op. Hij kwam geen meter vooruit en wist niet snel een verklaring op te geven. Een slechte dag derhalve.

Kevin ging daarentegen steeds beter rijden en haalde hier en daar wat renners in en kon ook in zijn groep relatief gemakkelijk mee.
Uiteindelijk werd Kevin 24ste, een mooie prestatie in dit veld.

De komende weken gaat het zomerreces in, de nieuwelingen gaan hier en daar wel hun wedstrijden rijden maar de klassiekers zijn dus voorbij.
Wel worden de voorbereidingen opgestart voor het samenstellen van de ploeg voor het NCK (Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden) en de trainingen daarvoor.

Ploegleider Perry Adriaans